Esența mesajului meu constă în respectarea unor principii și deziderate care să contribuie la grija și eficientizarea cheltuirii „banului public” sau a banilor accesați prin fonduri europene.
Până nu ne schimbăm mentalitatea din „merge și așa” prin a respecta niște principii de „bune practici” în cheltuirea banilor publici, nu vom avea rezultate notabile în administrația publică.
Prin banii puși la dispoziție de Guvern și atragerea de fonduri europene există și vor exista suficiente fonduri pentru a dezvolta noi investiții în comunitate.
Problema primordială însă rămâne calitatea lucrărilor efectuate. Firmele care efectuează aceste lucrări trebuie să fie serioase și să execute lucrări de calitate , în termene rezonabile. Împreună cu echipa mea, am decis că un principiu pe care nu-l vom negocia și de la care nu vom face rabat este: calitatea serviciilor, materialelor și timpii de execuție; de fapt aceste considerente simple asigură succesul proiectelor implementate.
O altă greșeală care se face în administrația publică locală este: lipsa de viziune a decidenților. Dacă tu ca edil nu ai o viziune, sau nu cunoști nevoile de dezvoltare ale urbei, nu faci altceva decât să consumi bani publici, investiții nerambursabile sau mai rău, să împrumuți bugetul local al primăriei cu credite, pentru investiții care nu vor avea niciun impact, utilitate, relevanță și cel mai important NECESITATE. Până ce nu vom înțelege sau conștientiza toți aceste lucruri, vom persista în mediocritate și ipocrizie continuând lanțul de proiecte eșuate și ratate gen: Racoșa navigabilă sau Proiectul de la Trei Lacuri care împovărează administrația locală cu un credit de 5 milioane euro.
Concluzia este să nu irosim banii publici și să avem respect față de contribuabili. Primăria nu este „moșia noastră” sau „vaca noastră” de muls. Concluzionez prin a-mi asuma public cele spuse și garantez că toate aceste principii o să le pun în practică după 27 septembrie.
,,Așa să ne ajute Dumnezeu!”