Co-fondatorul fondului de investiții Atlantic Partners, Avram Gal inițiază demersurile înspre autoritățile acreditate din România pentru a obține în Ianuarie 2023 funcționarea în limitele prevăzute de legislație a fondului american pe teritoriul Romaniei.
Avram Gal face primul pas pentru fondul American Atlantic Partners
Activele Fondului vor fi investite în entităţi cu acționariat autohton sau străin, înregistrate în România care generează 100% venit pe teritoriul României. Administratorii urmăresc să plaseze un procent de 50% în instrumente de piață monetară, obligațiuni de diferite tipuri, 30% in acțiuni ale firmelor de dezvoltare imobiliară si aproximativ 20% in proprietăți imobiliare agricole.
Se urmărește investiția într-un portofoliu, care conține de la instrumente de piață monetară, obligațiuni de diferite tipuri, până la acțiuni cu potențial mare de câștig. Prin combinarea diferitelor avantaje ale produselor mai sus-menționate este posibilă păstrarea cerințelor de risc între limitele cerute de investitorii americani, cu deschidere către piața românească.
Fondul va efectua plasamente cu obiectiv clar în obţinerea unei performanțe superioare randamentului de referință, si urmărește să mențină o expunere de cel puțin 90% pe moneda locală.
Structura Fondului este concepută pentru a nu distribui dividende, câştigul obţinut din plasamentele efectuate generând creşterea valorii titlurilor de participare, deoarece investitorii ce au sprijinit fondul nu își vor retrage participarea cel puțin pe o perioada de trei (3) ani.
Selectarea investițiilor are în vedere calitatea emitenților, potențialul de creștere, dar şi riscul asociat.
Metodologia de procesare a datelor si de analiză a investițiilor este concepută de o companie Americană, cu module de analiză sofisticate, care utilizează un algoritm de calcul perfect adaptat pieței din România.
Randamentul fondului nu reprezintă un obiectiv ţintă, nu este garantat şi se poate modifica pe parcursul existenţei fondului. Fondul se încadreaza în categoria de risc 5, deoarece structura de plasare a activelor generează risc de piaţă şi de credit , cu impact direct asupra randamentului investiţiei.
Într-o declarație recentă dl. Gal susține că ,,Obiectivul nostru este să creăm un impact în structura si procesul de finanțare al proiectelor imobiliare din România, vizăm investițiile pe toate segmentele pieței imobiliare, dar mai ales pe cel rezidențial. Ne concentrăm atenția pe companii cu o cifră de afaceri între 10 şi 15 milioane de euro, cu un ticket investiţional de minim euro 5 milioane.”
Noul fond este unul închis, care a obținut sprijinul unor
investitori consacrați si a reusit să atragă primele 150 de millioane într-un timp record, trezind astfel interesul unui număr important de investitori instuționali din USA, si a companiilor interesate de administrarea acestuia.
Metodologia de procesare a datelor si de analiza a investitiilor este conceputa de o companie Americana, cu module de analiza sofisticate, care utilizeaza un algoritm de calcul perfect adaptate pietei din Romania. Informatiile utilizate se vor obtine de la agențiile de rating, firme de brokeraj, institutiile de raportare guvernamentale si non guvernamentale, mentinand un grad ridicat de confidentialitate cu privire la identitatea firmelor excluse din procesul de investitie.