După revoluție teatrul de vară de la Câmpia Turzii a devenit un loc părăsit de care autoritățile își aminteau în special în timpul Zilelor Orașului când se mai organiza câte un eveniment ocazional.
Îndepărtarea burienilor și două straturi de var însemna reabilitarea teatrului în care aerul comunist parcă refuza să părăsească o zonă cu un potențial imens.
Orice activitate de curățare a unui loc moștenit din perioada comunistă era prezentată ca o mare activitate rezultată în urma unor proiecte ample, ascuzând parcă o nepăsare sau o lipsă de acțiune continuă a unor funcționari care cel puțin trebuiau să întrețină un astfel de loc.
Fondurile europene schimbă ușor, ușor Câmpia Turzii
Din 2016 atragerea de fonduri europene a început să fie nu doar o speranță la nivel declarativ ci o realitate pe care din fericire începem să beneficiem. Așa se explică investițiile de milioane de euro în școlile din oraș sau atragerea fondurilor pe mobilitate urbană prin care străzile orașului sunt reabilitate în totalitate, unde vor exista piste de bicicletă și transport public în comun propiu. Aceste fapte nu ar fi fost posibile într-un oraș ca și Câmpia Turzii niciodată fără ajutorul fondurilor europene.
În sfârșit Teatrul de Vară de la Câmpia Turzii va cunoaște ce înseamnă reabilitare.
Lucrările de renovare fac parte dintr-un proiect mai amplu unde sunt prevăzute reabilitarea Teatrului de Vară și a Parcului Central din municipiul Câmpia Turzii.
Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Perioada de derulare a proiectului prevăzută inițial este de este de 62 de luni (2017-2023). Valoarea proiectului este de 23 de milioane de lei, din care 19,7 milioane din Fondul European de Devoltare Regională.
Lucrările sunt împărțite pe trei paliere. La Palatul Cultural se vor executa lucrări de arhitectură, de rezistență și de instalații sanitare, termice și electrice, dar și dotări ale imobilului. La Teatrul de Vară vor fi reabilitate sala în aer liber și vestiarele pentru artiști, obiectivul fiind dotat apoi cu echipamente moderne.
În Parcul Central se vor executa refacerea circulațiilor pietonale, accesibilizarea și adaptarea obiectivului, dotarea sa cu grup sanitar public, înlocuirea mobilierului urban și dotarea cu elemente noi, moderne, înlocuirea fântânii arteziene și reabilitarea peisajeră.
„Un oraș modern trece prin schimbări, se transformă, devine creativ; doar așa va putea să rețină minți inteligente, fiind atrăgător pentru vizitatori și investitori. Prin implementarea proiectelor obținem clădiri noi, parcuri moderne, săli de spectacole la standarde europene, iar prin plățile către constructori ajutăm mediul economic să se dezvolte în continuare. Vom avea în vedere ca lucrările să fie executate de-așa manieră încât să nu se suprapună lucrările de la Teatrul de Vară cu cele de la Palatul Cultural, astfel încât livrarea actului cultural să nu fie blocată”, a declarat primarul Dorin Lojigan într-o declarație de presă.