Autoritățile turdene au preluat în 2005 Centrul de zi și Centrul de Îngrijiri la Domiciliu pentru persoanele vârstnice odată cu înfiintarea Serviciului Public de Asistentä Socială.
Astfel, la nivelul Municipiului Turda se încearcă aplicarea unor programe al căror obiectiv este să contribuie, prin intermediul serviciilor sociale oferite, la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice, prin crearea conditiilor necesare atingerii unui anumit grad de autonomie prin prevenirea marginalizării si excluderii sociale.
Sprijinul acordat de către autoritatea locală persoanelor vârstnice se concretizează prin oferirea de servicii socio-medicale acordarea de facilități prin beneficii sociale.
Finantarea centrului se asigură, în condițiile legii, din bugetul local al municipiului Turda, contribuția persoanelor beneficiare sau a întretinătorilor acestora, după caz și din donatii, sponsorizări sau alte contribuții din partea persoanelor fizice ori juridice din tară sau din străinătate.
De-a lungul anilor DAS Turda si primăria municipiului Turda, au efectuat investiții și dotări pentru creșterea accesibilității la serviciile orientate spre socializare și petrecerea timpului liber, acordarea de îngrijire asistență medicală, consiliere medicală, kinetoterapie pentru a menține sau ameliora capacitatea fizică a persoanelor vârstnice.
Insă pentru a oferi în continuare servicii de calitate a veni în întâmpinarea solicitanților care aleg Centrul de zi pentru persoane vârstnice sunt necesare noi dotări, ținând cont de faptul că unele dintre cele existente prezintă un grad de uzură ridicat sau au devenit nefuncționale.
Sumele necesare dotării centrului sunt în proportie de 90% asigurate de la bugetul Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în timp ce Municipiul Turda se angajează să asigure cofinantarea în proportie de 10% , din bugetul local, în sumă de 20.000 lei.
Hotărârea a fost votată de toți cei 16 consilieri locali prezenți în ședință.