Municipiul Câmpia Turzii dorește să construiască o gradiniță nouă cu o durată de viață cuprinsă între 40-60 ani, deoarece în acest moment există o locație cu contract de locațiune în care își desfașoară activitatea, Gradinița nr. 1 „Lumea Prichindeilor” din str. Andrei Muresanu, nr.7 si Gradinita nr. 3 „Pinocchio” Structura I din str. Teilor, nr. 10 a fost relocată într-un spațiu impropriu desfășurării activităților preșcolare.
Aceste imobile nu sunt concepute expres pentru desfășurarea acestor tipuri de activități, din acest motiv este necesară construirea unei grădinițe noi care să îndeplinească toate cerințele impuse de normele și normativele în vigoare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului educațional și relocarea cadrului didactic, didactic auxiliar și a prescolarilor în noua grădiniță.
Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a convocat consilierii locali pentru a aproba cheltuielile legate de proiect pentru proiectul “CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ ÎN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII”.
Noua construcție, dispune de 8 săli de grupe cu capacitatea totala de 160 copii, din care 4 (patru) grupe cu program normal și 4 (patru) grupe cu program prelungit.
Cel mai important obiectiv în cadrul acestui proiect este menținerea unei grădinite cu înalte standarde profesionale, care prin valorificarea metodelor pedagogice uzitate, va oferi un cadru formativ optim, astfelîncat, copii care vor pleca la scoală să obțină rezultate deosebite, iar adaptarea lor la schimbarea care va avea loc, sa fie cât mai firească.
Un alt obiectiv este sporirea atractivității actului didactic, la crearea unui sentiment de confort și siguranță pentru părinții care vor fi incurajați să-și trimită copii într-un mediu educațional modern și sigur.
Date tehnice şi indicatori tehnico economici:
Obiectivul este situat în partea de vest a municipiului Câmpia Turzii, din judetul Cluj. Amplasamentul studiat este reprezentat de un teren cu forma neregulată, având suprafața totală de 3945 mp, situat pe partea vestica a străzii Piața Unirii, la vest de Parcul orășenesc Berc.
Noul amplasament, conform cu “Normativ privind proiectarea, realizarea și exploatarea construcțiilor pentru grădinițe de copii – Indicativ NP 011-97”, va avea un regim de înălțime de P+1, clasa de importanta II și o suprafață desfășurată de 2.600 mp. În faza studiului de fezabilitate, au fost luate în vedere următoarele funcțiuni:
– La parter: 8 (opt) săli de clase a câte 20 locuri fiecare, două anexe, două camere tehnice, trei grupuri sanitare, o sală special amenajata pentru servirea meselor principale – cu o capacitate totală de 80 locuri, trei depozite hrană, bucătărie, vestiare femei și bărbați;
– La etaj: un cabinet medical, o cancelarie, o sală de conferințe, un birou director, o sală de film, un atelier meșteșugărit, un birou administrativ, două săli de joacă, un grup sanitar copii și personal, trei săli de dormit.
Suprafața desfasurată preconizata a obiectivului de investitie: Sd = 2.600,00 mp Regimul de inaltime propus: P+1E.
Functiuni interioare propuse: Conform cu “Normativ privind proiectarea, realizarea si exploatarea constructiilor pentru gradinite de copii”, indicative NP 011-97.
Durata minima de functionare apreciata corespunzator destinatiei/functiunilor propuse: 40 – 60 de ani potrivit destinatiei/functiunilor propuse conform Hotarare 2139/2004.
Valoarea totală a investiţiei este de 6.599.919,34 lei