Pepenele galben este la mare cautare vara. Aromatul fruct are cel mai mare continut de vitamina A.
Medicii atrag, insa, atentia! Pepenele galben ne poate imbolnavi si de aceea ne sfatuiesc sa spalam foarte bine coaja inainte de a-l consuma. Coaja fructului poate fi infestata cu bacterie Salmonella.
„Coaja pepenelui galben poate fi infestata cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine sa spalati fructul sub jet abundent de apa, inainte sa il taiati. Daca il consumati in stare proaspata, nu adaugati zahar sau ale ingrediente, daca doriti o gustare cu adevarat sanatoasa,” potrivit specialistilor. În urma toxiinfectiei alimentare cu salmonella poate sa apara iritatia si inflamatia tractului digestiv, ceea ce determina dureri abdominale, greata, febra si diaree. Intoxicatia alimentara cu salmonella poate sa declanşeze complicatii grave la persoanele cu un sistem imunitar slabit.
Pepenele galben, medicament natural
Specialistii mai spun ca fructul este inainte de toate un medicament natural care previne o serie de afectiuni. Pepenele galben are un continut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) si de grasimi, dar o concentratie generoasa de vitamine, minerale si fibre.
„Pepenele galben contine cativa nutrientii-cheie, cum ar fi acidul folic, vitamina A, vitamina C, carotenoizii si potasiul, benefice organismului din toate punctele de vedere,” spun medicii specialiști.