Vacanța în diferite ipostaze la Filiala Oprişani a Bibliotecii Municipale „Teodor Murășanu” Turda. Micii artiști au vorbit azi despre plante, despre viața lui Tutankamon- Faraonul Egiptului, şi au desenat un cactus
Ipostaza surprinsă la Atelierele de vacanţă organizate astăzi la Secţia pentru copii a Filialei Oprişani a Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda a fost cea de artist plastic.
Cu o echipă fantastică de copii de vârste diferite, Teodora, Medeea, Cristian, Adriana, Rucsandra, Patricia, Noel, Miriam, Diana şi Daria, am abordat astăzi la atelierul de vacanță, alături de, deja, tradiționala lectură, desenul. V-ați surprins vreodată schițând intuitiv forme pe hârtie?
Fiecare dintre noi avem acest talent înnăscut, însă acesta trebuie educat, exersat. Imaginația este nelimitată și ne crește încrederea în sine, dragostea pentru frumos, dezvoltă copiilor creativitatea. Atelierele de artă pentru copii îi ajută pe cei mici să se exprime mai ușor, să-și înțeleagă sentimentele și să le aștearnă pe hârtie cu ajutorul tehnicilor de pictură, desen și modelaj. Fără presiunea notelor, copiii se pot concentra mai bine în a învăța ceva nou, devin mai curioși, relaxați și creativi. Programul este special conceput astfel încât să acopere toate punctele și să ajute copilul să progreseze artistic, emoțional și social. Mai mult decât desen sau pictură, abilitatea de a învăța în moduri creative, de a comunica și de a munci cu încredere în capacitățile proprii sunt calități pe care le cultivăm în fiecare atelier destinat copiilor. Arta îmbunătățește percepția vizuală și abilitățile motorii, crește capacitatea de concentrare și de atenție, dezvoltă capacitatea de rezolvare creativă a problemelor, îmbunătățește percepția obiectelor în spațiu, dezvoltă spiritul de observație, crește toleranța la frustrare, dezvoltă simțul estetic și imaginația, îmbunătățește comunicarea și munca în echipă.
Așa că, îndrumat de bibliotecarele Gabriela Oseacă și Dana Pașca, fiecare copilaș a învățat astăzi că se poate folosi și de palmă, atunci când nu știe cum să reproducă în desen forma unui cactus, a învățat noțiuni de limbaj plastic, tehnici de lucru, joacă și experiență.
Și atelierul de azi a cuprins, timp de 2 ore și jumătate, lectură, distracție și învățare de termeni și cunoștințe noi, într-un mediu relaxant și primitor. Și s-a încheiat într-o tonalitate… dulce. Toate cele necesare au fost asigurate de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda și Asociația ”Împreună pentru voi!”.