<
Actualitate

Asociatia Pacientientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania deruleaza, in perioada 1 iunie 2024 – 31 mai 2025, proiectul „Tabara sanatatii pentru copiii din mediul rural”

 Asociatia Pacientientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania deruleaza, in perioada 1 iunie 2024 – 31 mai 2025, proiectul „Tabara sanatatii pentru copiii din mediul rural”

Asociatia Pacientientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania deruleaza, in perioada 1 iunie 2024 – 31 mai 2025, proiectul „Tabara sanatatii pentru copiii din mediul rural”, finantat de Corpul European de Solidaritate. Proiectul cuprinde activitati lunare si vizeaza atat dezvoltarea de noi abilitati a voluntarilor implicati, cat si cresterea accesului copiilor din mediul rural la activitati care promoveaza un stil de viata sanatos.
Prin acest proiect ne propunem sa abordam problema critica a obezitatii infantile in mediul rural.  În România, conform Studiului Naţional privind Prevalenta Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), 31,4% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani sufera de obezitate. Dintre aceştia, 21,5% prezintă obezitate de gradul I, 7,2% au obezitate de gradul II şi 2,7% suferă de obezitate morbidă. În ceea ce priveşte supraponderea, 34,6 % sunt afectaţi.  Cu alte cuvinte, 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea.
Scopul proiectului este de a le oferi copiilor din mediul rural cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani acces la educatie informala si non-formala cu privire la importanta alegerilor alimentare, a exercitiilor fizice si a managementului stresului ca metode de preventie a obezitatii infantile .
Potrivit Federației Mondiale a Obezității estimează că, în lipsa unor măsuri drastice de prevenție și tratament, până în anul 2030, aproape 500.000 de copii cu vârste între 5 și 19 ani vor suferi de obezitate în România. Obezitatea infantilă a devenit una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare. Comorbidități precum diabetul de tip ll și steatohepatita (boala ficatului gras), care erau considerate boli ale adultului, sunt frecvent diagnosticate, în momentul de față, la copiii cu obezitate.
Statisticile ingrijoratoare cu privire la obezitatea infantila precum si interactiunea cu copii cu probleme de obezitate, au fost principalii factorii  care au stat la baza alegerii tematicii proiectului.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS