<
Actualitate

Asociația IANNA inaugurează în 25 aprilie 2021

Centrul de Educație Specială pentru persoane cu dizabilități în Câmpia Turzii

 Asociația IANNA/Floare Aleasă – Centru de educație specială  din Câmpia Turzii și-a demarat activitatea cu sprijinul proiectului ”Ținem aproape și susținem intreprinderile sociale” din programul  Fondurilor Sociale Europene și va avea capacitatea de a găzdui 15 familii cu nevoi extinse, în scopul promovării participării în comunitate și creșterii competențelor personale și sociale, îmbunătățind astfel calitatea vieții lor.

Obiectivele sale sunt:

  • Elaborarea Planului Personalizat de Intervenție (PPI) și Planul de recuperare pentru fiecare persoană din program.
  • Facilitarea și oferirea de sprijin familiilor pentru a-și atinge obiectivele și așteptările personale referitor la procesul de recuperare și reabilitare.
  • Folosirea resurselor comunității ori de câte ori este posibil și punerea în practică a abilităților, răspunzând nevoilor personale și sociale.
  • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor care vor beneficia de serviciile centrului și a familiilor lor ca urmare a rezultatelor obținute.
  • Creșterea sau menținerea abilităților cognitive, abilități de autonomie și independență.
  • Oprirea și/sau întârzierea deteriorării fizice și psihice.

Evenimentul va avea loc în formă digitală în 25 aprilie 2021, pentru a preveni aglomerarea și pentru a avea grijă de sănătatea utilizatorilor  centrului terapeutic, care fac parte dintr-unul dintre cele mai vulnerabile grupuri din această pandemie cu COVID-19.

Sectorul persoanelor cu dizabilități a municipiilor Câmpia Turzii și Turda deservește mai mult de 3OO de familii care au membrii diagnosticați cu diferite dizabilități. Capacitatea cemtrelor actuale din zonă este depășită de numărul în creștere a persoanelor diagnosticate cu diferite afecțiuni, iar numărul profesioniștilor din acest sector este mult scăzut în comparație cu centrele de profil din Cluj Napoca.

Centrul de Educație Specială oferă consiliere și terapie de recuperare de tip ambulatoriu privind incluziunea educațională, stimularea timpurie, logopedia, kinetoterapia, psihopedagogia, educația specială, asistența socială și terapia ocupațională, în mod fizic și telematic prin utilizarea instrumentelor tehnologice. În momentul de față, profesioniștii fac vizite la domiciliu cu toate măsurile de biosecuritate necesare. Una dintre terapeutele tinere a declarat că ”munca și dorința de a ajuta nu vor înceta în nici un moment în timpul acestei urgențe de sănătate, iar această pandemie nu ne va opri să ajungem la cei care au nevoie de terapie permanent”.

Pentru înregistrare, persoanele interesate ne pot contacta la adresele:

https://www.facebook.com/CESIanna Floare Aleasa

floarealeasa.ces@gmail.com

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS