<
Administraţie

Studiul de fezabilitate privind proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii apă-canal, aprobat la Câmpia Turzii, însă cu scandal!

În ultima ședință de  Consiliul local al Municipiului Câmpia Turzii, două dintre proiectele de pe ordinea de zi prevedeau aprobarea  studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului de extindere și reabilitare a rețelei de apă și apă uzată din Turda – Câmpia Turzii, dar și nivelul contribuției municipiului Câmpia Turzii pentru lucrările de investiții aferente proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și canal, proiecte aprobate de consilierii locali, însă nu în unanimitate, deoarece mai bine de jumătate dintre consilierii locali PSD nu au putut participa la discuții și la vot pe seama acestor proiecte, ei fiind angajați ai CAA Turda.

După citirea primului proiect propus spre aprobare, reprezetanții CAA, reprezetați în Consiliul local de la Câmpia Turzii de către Mihaela Sârb, au fost tirul acuzelor îndreptate înspre CAA, de către reprezetanții puterii de la Câmpia Turzii.

Astfel, mirosul greu de la gurile de canal, drumurile stricate în urma lucrărilor, dar și prețul metrului cub de apă furnizată de CAA au fost principalele nemulțumiri ale consilierilor, dar peste toate astea, Dan Bradu, consilier local PNL  a fost cel mai vehement acuzator: Eu am studii de management și sunt de părere că atunci când se face o investiție, ar trebui ca tariful să scadă, nu să crească. Din informațiile mele, ar trebui realizată o optimizare a forței de muncă la Compania de Apă deoarece există oameni care sunt angajați la CAA, primesc salariul fără să facă nimic”, a acuzat Dan Bradu, fără a face referire la ce persoane sunt angajate la CAA fără a face nimic.

„După lucrările CAA orașul arată ca după bombardament, nu mi se pare normal, o rugăminte pe viitor după începerea pasului 2, să vedem cum se poate face repararea acestor străzi”, a fost reproșul, dar și rugămintea lui Mihai Pătruțiu, consilier local PNL.

Peste toate acuzele îndreptate spre Compania de Apă, reprezentanta CAA a dat asigurări că s-au realizat atât raportul cost-beneficiu, iar acolo unde lucrările nu au corespuns, cei care au executat lucrările au fost sancționați.

O intervenție pe acest proiect a avut-o și Mircea Crișan, cetățeanul din Câmpia Turzii care a câștigat în instanță mai multe procese în favoarea cetățenilor, iar acesta a recomandat consilierilor aprobarea acestui proiect: “Domnilor trebuie să vă spun că această hotărâre este una importantă, datorită unicității serviciului de apă și canal. Imaginați-vă ce ar însemna să rămânem o zi fără apă”.

Necesitatea și oportunitatea votării acestui proiect sunt explicate prin extinderea și reabilitarea rețelelor de apă uzată de pe teritoriul administrativ al Municipiului Câmpia Turzii, care constau în înlocuirea și extinderea rețelelor de apă uzată, înlocuirea conductelor de aducțiune, modernizarea stațiilor de tratare a apei, precum și modernizarea stației de epurare a apelor uzate, care vor permite conformarea cu directivele normelor europene în domeniu.

Contribuția municipiului Câmpia Turzii privind lucrările de investiții din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020, în sumă de 482,834 euro, reprezintă procentul de cofinanțare de 2% din totalul cheltuielilor eligibile aferente investițiilor aprobate pentru municipiul Câmpia Turzii.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS