<
Administraţie

Scrisoarea anuală către cetățeni a primarului Dorin Nicolae LOJIGAN

Stimați cetățeni ai Municipiului Câmpia Turzii,

În fiecare an, avem deosebita plăcere de a vă prezenta, într-un mod sintetic, activitatea și investițiile derulate și realizate de către administrația publică locală.
Doresc ca, pe această cale, să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat municipiului nostru, prin achitarea impozitelor și taxelor locale, precum și pentru sugestiile și propunerile dumneavoastră.
În discursul său inaugural la Casa Albă, John F. Kennedy spunea – „Nu te întreba ce poate face statul pentru tine, ci întreabă-te ce poți face tu pentru stat”. Pe durata anului care a trecut dezvoltarea orașului a beneficiat de o implicare proactivă a dumneavoastră, cetățenii, care ați contribuit la derularea și implementarea proiectelor de dezvoltare.

În cele ce urmează, vă invit să vă alocați câteva minute, pentru a parcurge investițiile și proiectele realizate de Primărie în anul 2018:

I. INVESTIȚII

1. Finalizarea lucrării de îngropare a cablurilor de iluminat public, energie electrică și telecomunicații și modernizarea iluminatului public stradal, pe tronsonul Laminoriștilor, Piața Mihai Viteazu, strada 1 Decembrie 1918, până la intersecția cu strada Gheorghe Barițiu.
2. Finalizarea lucrării de schimbare a lămpilor existente, cu sodiu Malaga, cu sisteme LED model Teceo, străzile vizate fiind: Republicii, Gheorghe Barițiu, Avram Iancu, Mihai Eminescu, precum și străzile Aviatorilor, Mureșului, Griviței, Retezatului, Plopilor, Gheorghe Barițiu F.N, Aleea Constructorilor, Aleea Vânătorilor, Aleea Făcliei – din cartierul Blocuri. În urma investiției realizate, s-a creat o economie a consumului de energie de 28%, iar calitatea iluminatului a sporit considerabil. 
3. Demararea lucrărilor de modernizare a infrastructurii, pe străzile Nichita Stănescu, Tudor Arghezii, Zaharia Stancu – Tronson II, din cartierul nou – Șarât.
4. Semnarea protocolului de colaborare între Consiliul Județean Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și comuna Luna în vederea construcției celui mai mare Parc Industrial din județul Cluj, TETAROM V.
5. Finalizarea lucrărilor de asfaltare și modernizare a iluminatului public stradal, precum și dotarea cu mobilier nou în zona Pieței Mihai Viteazu / strada Nouă – de la Hotelul Tiver, până la strada Aurel Vlaicu.
6. Lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile: Oțelarilor, Retezatului, Decebal, Ion Agârbiceanu, Aviatorilor.
7. Lucrări de modernizare a parcărilor publice în cartierele Centru, pe străzile Piața Mihai Viteazu, Teilor și Blocuri, pe strada Gheorghe Barițiu – colț cu Oituz, Griviței, Oțelarilor, Retezatului și Aviatorilor. Prin intermediul acestor lucrări, s-au pus bazele unei rețele ample de parcări publice, care începând cu anul 2019 vor fi administrate într-un mod eficient, modern.
8. Pentru a conferi un mediu de joacă sigur și adecvat pentru copii, în 2018 au fost modernizate și dotate cu mobilier nou mai multe parcuri tematice din diferite cartiere. Vorbim despre Parcul Municipal (Berc), strada Făcliei, strada Republicii, Barițiu F.N., Băii, parcuri care nu au mai fost modernizate de foarte multă vreme. Pentru prima dată au fost instalate și elemente speciale pentru copiii cu dizabilități. De asemenea, spațiul exterior de joacă al creșei din Câmpia Turzii a fost amenajat cu jucării de exterior, adaptate vârstei și nevoilor acestora.
9. Efectuarea de lucrări de îmbunătățire a mobilierului de joacă la grădinițele din municipiu. Amenajarea parcului de joacă la grădinițele „Pinocchio”, respectiv „Lumea Prichindeilor”.
10. Popularea în totalitate a Parcului Industrial Câmpia Turzii. În contextul în care acesta nu avea atribuită nici măcar o parcelă de teren, administrația locală a municipiului nostru a semnat contracte de concesiune, cu următoarele societăți comerciale: Marco Plast, Sosim Trans, Berg Banat, Mechatronics, respectiv SC Mason Trans SRL și SC New Trade Vision SRL – acestea 2 fiind ultimele contracte de concesionare semnate la sfârșitul lui 2018.
11. Administrația locală și-a adus aportul la realizarea unor investiții prin emiterea, cu maximă celeritate, a autorizațiilor de construcții aferente unor hale industriale, cât și prin discuțiile purtate între conducerea combinatului, executivul municipiului și investitorul maghiar.
Astfel că, în urma sprijinului acordat marilor investitori locali două linii de producție și-au început activitatea:
– Producătorul de țigle din beton, Terran, a investit peste 5 milioane de euro în zona fostului combinat ISCT, rezultând un număr de 30 de noi locuri de muncă. 
– Green Weee Internațional a finalizat o investiție de 4 milioane de euro, prin cumpărarea și renovarea unei hale de producție în incinta ISCT, în vederea demarării activității economice, rezultând un număr de 50 de noi locuri de muncă. 
12. Pentru a crea un mediu de igienă maximă, destinat comerțului cu produse lactate, municipalitatea a achiziționat 12 vitrine frigorifice care deservesc Hala de Lactate din „Piața Unirii”.
13. O problemă existentă la nivelul municipiul nostru era cea privind drenarea pasajului pe sub calea ferată de pe strada Laminoriștilor. Cu ajutorul colaboratorilor de la Domeniul Public și Compania de Apă Arieș și prin intermediul unei investiții în pompe de mare capacitate, în valoare de 65.000 de lei, am rezolvat această problemă. Așa se face că, după o ploaie torențială cu avertizare de tip „cod galben”, apa a fost drenată rapid sub acel pasaj.
14. Spre a facilita colectarea selectivă a deșeurilor din municipiu, atât pe strada Parcului, cât și pe strada Griviței au fost amplasate stații de tip Sigurec City, prin intermediul cărora cetățenii beneficiază de recompense financiare pentru deșeurile colectate în mod selectiv și predate la stații.

II. FINANȚĂRI EUROPENE ȘI GUVERNAMENTALE

1. Începutul lui 2018 a fost cum nu se poate mai promițător, 1,8 milioane de lei, adică aproximativ 400.000 euro au fost alocate de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unei creșe în municipiul nostru.
2. În anul 2018 au fost virate 2.013.540 lei către Câmpia Turzii, de la Consiliul Județean Cluj. Banii au provenit din cote defalcate din impozitul pe venit și au fost foarte binevenite, având în vedere politica de „vitregire” a bugetului local, dusă de către Guvernul României.
3.În ceea ce privește solicitările de finanțări din fonduri europene, în 2018, administrația locală pe care o reprezint a depus prin programul My-SMIS, 8 proiecte, în valoare de peste 36 de milioane de euro.

Proiectele depuse spre finanțare sunt:

– În luna septembrie a anului trecut s-a semnat primul contract de finanțare din fonduri europene, respectiv cel aferent proiectului „Investiții privind eficientizarea termică a unor clădiri aparținând Liceului Teoretic “Pavel Dan”, proiect în valoare de 2.228.937,52 lei, 439.433 euro.
– Tot în 2018, în ultima zi a anului, la ADR Nord-Vest s-a semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”, în valoare de 41.750.792,32 lei respectiv 9.127.053,24 euro.
– „Amenajare Zonă Cultural – Recreativă “Trei Lacuri” din Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 31.118.716,3 lei, respectiv 6.681.420,57 euro. Prin intermediul acestui proiect se are în vedere amenajarea unui complex cultural-recreativ în partea de sud a Municipiului Câmpia Turzii, compus din clădire multifuncțională, formată din 4 corpuri, parc complex, amenajat cu spații verzi, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, amenajare rețea alei pietonale, muzeu de ihtiologie, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare/plajă.
– „Regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, a Teatrului de Vară și a Parcului Central Ionel Floașiu din Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 23.268.969,55 lei, respectiv 4.996.021,37 euro. Proiectul – finanțat prin axa prioritară 13, are în vedere reabilitarea completă a celor trei edificii reprezentative pentru centrul municipiului nostru.

– “Reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic “Victor Ungureanu”, din Municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj”, proiect cu o valoare de 12.449.324,91 lei, respectiv 2.680.733,18 euro. Lucrările de reabilitare termică a clădirii școlii cuprind: izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare existente, reparații acoperiș înlocuire țiglă ceramică, realizare tavan casetat, reabilitare clădire sală sport și dotări cu mașini de cusut profesionale, calculatoare și sisteme audio-video.
– „Construire Centru social de zi, skatepark și patinoar în Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 22.599.277,09 lei, respectiv 4.852.233,40 euro. Dezvoltarea vieții social-sportive în Municipiul Câmpia Turzii prin construirea unui teren polisportiv, care – pe timp de iarnă – va deveni patinoar, construirea unui skatepark, destinat tinerelor generații și amenajarea unui Centru social de zi, destinat deopotrivă copiilor, adulților și vârsticilor.
– „Construire grădiniță în Municipiul Câmpia Turzii”, proiect în valoare de 5.679.287,57 lei, respectiv 1.222.851,15 euro, ce are ca obiectiv sporirea calității actului educativ. Noua construcție va dispune de 8 săli de clasă, anexe, camere tehnice, grupuri sanitare, sală de mese, bucătărie, vestiare, cabinet medical, sală de conferințe, sală de film, atelier de meșteșugărit, săli de joacă, săli de dormit.
– ”Mobilitate Urbană Alternativă în Municipiul Câmpia Turzii“, proiect depus pe axa 3.2 – nefinalizate – în valoare de 27.682,003,61 lei, respectiv 6.051.504, 82 euro.

III.SĂNĂTATE

Anul 2018 a fost un an propice pentru Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii. În primele luni ale anului a fost depusă documentația de avizare a proiectului „Compartiment de Primiri Urgențe în Municipiul Câmpia Turzii.
1. În vara lui 2018 au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a Compartimentului de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului „Dr. Cornel Igna”, la standarde europene.
2. S-a modernizat și s-a dotat cu aparatură de ultimă generație Laboratorul de analize medicale al Spitalului.
3. Prin intermediul întâlnirii membrilor Adunării Generale a Asociației de Proprietari din Policlinică s-a stabilit ca, pentru anul 2018, fondul de rulment al Policlinicii să fie de 100.000 de lei, dintre care 50.000 – aport de la Bugetul Local al Municipiului, iar contribuția medicilor să fie stabilită în funcție de cota de proprietate. Totodată s-a luat decizia demarării investiției în modernizarea ușilor de acces în policlinică, uși vechi și groaie, care nu asigură izolația termică necesară pe timp de iarnă. Ulterior acestei investiții va începe lucrarea de reparare a treptelor, reabilitarea grupurilor sociale, înlocuirea ferestrelor cu unele de tip termopan și izolarea termică a clădirii.
4. Secția de Obstetrică – Ginecologie, care-și dorește să rămână „Prietenă a copiilor”, prin intermediul proiectului UNICEF demarat în 2010, a beneficiat de lucrări de modernizare și dotare cu aparatură și mobilier specializat dedicate nou-născuților.
5. În secția de Boli Interne a Spitalului au debutat lucrări ample de modernizare și reabilitare a holurilor, saloanelor și grupurilor sociale, fapt care va spori confortul pacienților găzduiți de unitatea sanitară din Municipiul Câmpia Turzii.
6. De asemenea, au fost finalizate lucrările de modernizare a mai multor corpuri de clădire, printre care Blocul Administrativ și cel Alimentar.
7. Totodată începând din 2018, la nivelul unității spitalicești din orașul nostru funcționează un ambulator dedicat diabetului și bolilor de nutriție.
8. Calitatea actului medical a crescut prin cooptarea mai multor specialiști în echipa de medici. Astfel, la specializările: diabet și boli de nutriție, ginecologie, radiologie și chirurgie au venit medici noi, cu experiență și metode noi în gestiunea afecțiunilor prezentate de pacienți.
9. Pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor medicale acordate pacienților, s-au achiziționat trei aparate de ultimă generație:
– Ecograf Doppler Color Acuson Juniper, în valoare de 152.915 lei.
– este un ecograf de ultimă generație creat de firma Siemens în anul 2018 cu 2 traductoare și posibilități ulterioare de upgradare în funcție de dezvoltarea spitalului și a noilor specialiști. Ecograful permite o examinare ecografică de calitate superioară la nivelul abdomenului, părților moi și a sistemului vascular, facilitând o fluidificare a activiății pe secția de medicină internă și o creștere a accesului la un diagnostic rapid și precoce. De asemenea, ecograful beneficiază de facilități care oferă un confort sporit pentru pacienți și medici în timpul examinării, fiind ușor de transportat pe secție pentru efectuarea ecografiilor de urgență la pacienții netransportabili. Secția de medicină internă a Spitalului Municipal ,,Dr Cornel Igna“ Câmpia Turzii, prin expertiza celor trei medici primari internisti cu competență în ecografie generală, asigură efectuarea ecografiilor necesare diagnosticării pacienților internați în cadrul Secției de Medicină Internă și a Secțiilor și Compartimentelor adiacente, precum și a pacienților ce solicită servicii medicale în sistem ambulator.
– Digitizor AGFA și stație de procesare, în valoare 84.148, 47 lei.
– digitizarea serviciului de radiologie convențională s-a impus în vederea creșterii calității imaginilor obținute prin examinarea pacientului, contribuind la acuratețea diagnosticului imagistic. Sistemul permite vizualizarea, procesarea, salvarea și transmiterea imaginilor prin sistem informatic în cazul necesității consultului interdisciplinar sau în cazul transferului pacientului în unități clinice. Sistemul de digitizare ajută la crearea arhivei digitizate, ușor accesibilă.
– Echipament medical de screening auditiv necesar testării auzului la nou-născuți, în valoare de 9.758 lei. Prin intermediul acestei achiziții se va realiza un prim pas în depistarea timpurie a hipoacuziei infantile, fapt care va conferi un plus de confort psihoemoțional proaspetelor mămici care aleg să nască în unitatea medicală din orașul nostru.

IV. SOCIAL – CULTURAL- SPORTIV

1. Unul dintre cele mai importante proiecte derulate de administrația locală pe care o reprezint a fost cel privind combaterea consumului de alcool, droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Prin implicarea mai multor structuri și instituții de nivel local, județean și national, elevii și tinerii din municipiul nostru au fost informați cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe cu efect psihoactiv. Proiectul „Fii responsabil, nu ești reciclabil!” s-a focusat pe informarea tinerilor și părinților din municipiu cu privire la diversele forme prin care consumul de substanțe psihoactive poate dăuna, la pericolele la care se expun tinerii, consumând aceste substanțe, dar și la instituțiilor care le pot veni în ajutor, la nevoie.
2. S-au realizat campanii de conștientizare pe probleme de diabet și testări gratuite ale glicemiei, în toate cartierele din Municipiu.
3. Datorită eforturilor depuse, atât de administrația locală, cât și de mediul de afaceri, care a răspuns, mereu, pozitiv, la susținerea activităților social-culturale, echipa de volei, CSM Câmpia Turzii, a promovat pe prima scenă a voleiului românesc.
4. În domeniul educației, începând cu anul școlar 2018-2019, au crescut bursele acordate elevilor de pe teritoriul municipiului nostru.
5. În luna septembrie a anului 2018, administrația locală a fost premiată prntru proiectele de regenerare urbană, în cadrul Zilelor Regio-premiul obținut a marcat eforturile depuse în vederea realizării și depunerii spre finanțare a celor trei proiecte de regenerare urbană.
6.Tot în anul 2018, luna octombrie, în cadrul galei Administrație.ro, municipiul nostru a fost premiat pentru proiectul “Amenajare zonă cultural recreativă “Trei Lacuri” în Municipiul Câmpia Turzii”.
7. Prin intermediul unui protocol semnat între Municipiul nostru, Instituția Prefectului Județului Cluj și Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, Poliția Municipiului Câmpia Turzii beneficiază începând din 2018, de un sediu nou și modern, care îndeplinește necesitățile activităților de cercetare judiciară. Sediul este în incinta fostului Incubator de Afaceri. Tot în acel spațiu se eliberează, pentru prima dată certificatele de cazier judiciar, cu o frecvență de unul la fiecare 3 minute.
8. Au fost alocate finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, în condițiile prevăzute de Legea 350/2005. Mai multe asociații și fundații din municipiu, care au îndeplinit criteriile de finanțare, au beneficiat de sume importante, cu caracter nerambursabil.
9. Anul care a trecut a fost anul finanțărilor nerambursabile destinate cultelor. În baza OG nr. 82/2001, privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult religioase, s-au atribuit peste 55.000 de lei cultelor din municipiul nostru.
10. Administrația locală de la Câmpia Turzii a făcut un pas deosebit înspre cetățeni, prin implementarea noului site al Primăriei – www.campiaturzii.ro.Noua platformă îi conferă cetățeanului posibilitatea descărcării oricărui document necesar, util în raport cu instituția noastră, posibilitatea de a-și plăti impozitele și taxele online, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale, precum și programarea căsătoriilor online, de oriunde din lume, printr-un simplu „click”.
11. În aceeași idee de a veni spre nevoile cetățenilor, administrația locală de la Câmpia Turzii pune la dispoziția lor, gratuit, condiții logistice pentru realizarea de copii xerox și listări de documente în incinta instituției noastre, la parter.
12. Palatul Cultural „Ionel Floașiu” a revenit acasă. Dacă până acum parte din clădire era proprietatea Mechel, având înscrisă asupra lui o ipotecă de 30.000.000 de euro, s-au semnat documentele prin care acesta revine în întregime în proprietatea Municipiului Câmpia Turzii, fiind liber de sarcini.
13. Pentru a putea implementa proiecte de dezvoltare cu finanțare europeană, este nevoie ca patrimoniul orașului sau, cel puțin, acele clădiri vizate de proiecte să fie întabulate pe municipiu. La momentul începutului de mandat, majoritatea clădirilor aparținând domeniului public sau privat al municipiului nu erau întabulate. În perioada 2017 – 2018 au fost întabulate școlile din oraș, cu excepția Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” – care era întabulată, toate grădinițele, 41 de străzi, alei și trotuare, Centrul Maternal și fostul Incubator de Afaceri, actualmente noul sediu al Poliției Municipiului Câmpia Turzii.
14. S-au atribuit locuri de casă unui număr de 26 de tineri în cartierul Șarât.
15. În materie de cultură și evenimente, anul care s-a încheiat a fost cel mai bogat dintre toți anii post-revoluționari. La Câmpia Turzii s-au jucat cele mai multe piese de teatru, au avut loc spectacole social-culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, a avut loc prima ediție a Festivalului Peștelui, a avut loc o ediție specială a Festivalului „Flori de pe Arieș”, iar Zilele Municipiului Câmpia Turzii au fost „perla coroanei” în materie de evenimente culturale.

Vă prezint planul investițiilor care vor continua sau vor fi demarate în 2019:

1. Finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră și pietonală, finanțate prin PNDL, în cartierul Șarât. Străzile Ionel Floașiu, Nichita Stănescu, Nicolae Titulescu și Marin Sorescu vor beneficia de carosabil nou și trotuare noi.
2. Demararea lucrărilor aferente „Proiectului de reabilitare și extindere a rețelei de apă și apă uzată din zona Turda – Câmpia Turzii”, dezvoltat în parteneriat cu Compania de Apă Arieș.71 de străzi din municipiul nostru vor fi vizate de lucrări destinate schimbării rețelelor de apă și canalizare. Prin intermediul acestui proiect, Câmpia Turzii va beneficia de investiții în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro inclusiv TVA.
3. Demararea lucrărilor de reabilitare și eficientizare termică a Liceului Teoretic „Pavel Dan”, precum și a Colegiului Tehnic “Victor Ungureanu”, pe fonduri europene.
4. Realizarea unui parc de joacă pentru copii și a unui teren polisportiv, în spatele corpului de școală de pe strada Tudor Vladimirescu, care aparține Liceului Teoretic „Pavel Dan”.
5. Reabilitarea Sălii Sporturilor „Ioan Stanatiev”.
6. Realizarea unei rețele de camere de supraveghere și fibră optică în Municipiul Câmpia Turzii. 96 de camera de luat vederi vor fi achiziționate și montate în zonele cu potențial de infracționalitate sau încălcare a normelor de conduită civică, prin depozitare neconformă a deșeurilor, precum și în zonele cu risc de accidente rutiere.
7. Continuarea procedurilor aferente amenajării Parcului Industrial Tetarom V, la care Municipiul Câmpia Turzii va fi primul investitor.
8. Demararea proiectului „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”. Proiectul cu o valoare totală de peste 9 milioane de euro, presupune modernizarea – reabilitarea infrastructurii rutiere, crearea unui sistem de închiriere biciclete de tip bike-sharing, construirea – modernizarea de zone și trasee pietonale, achiziționarea de 7 autobuze și biciclete, crearea unui sistem integrat de bilete e-ticketing, realizarea de piste de bicicliști, depou de autobuze și hub intermodal în Gară, precum și alte investiții destinate reducerii emisiilor de dioxid de carbon.
9. Continuarea proiectului de îngropare a rețelei de curent electric, iluminat public și telecomunicații și extindere a iluminatului public ornamental pe strada Laminoriștilor, până la magazinul LIDL, precum și pe tronsonul străzii 1 Decembrie 1918, de la intersecția cu strada Gheorghe Barițiu, până la intersecția cu strada Republicii.
10. Construirea a 51 de locuri de parcare pe strada Gheorghe Barițiu, 30 de locuri de parcare pe strada Laminoriștilor și 26 în Piața Mihai Viteazu.
Semnarea contractelor de finanțare aferente proiectelor europene depuse la ADR Nord-Vest și demararea lucrărilor.
11. Dezmembrarea și întabularea separată a terenului pe care este construită Policlinica de cel pe care este construit Spitalul. Prin intermediul acestor documentații se vor putea realiza și implementa proiecte cu finanțare europeană, destinate dezvoltării spitalului și construirii unor corpuri noi de clădire.
12. Achiziționarea și montarea platformelor subterane de colectare selectivă a deșeurilor, contractate în anul 2018. Acestea vor fi amplasate în locațiile de pe străzile Constructorilor – CT3, Griviței – CT8, Gheorghe Barițiu – CT10, Retezatului – intersecția cu Gheorghe Barițiu, Retezatului – Orizont, strada Nouă și Parcului – bloc militari. 
13. Reabilitarea și transformarea imobilului CT din strada Nouă, nr. 8, în spații școlare destinate Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, lucru care va duce la eliminarea cursurilor de după-amiază a elevilor clasei a III-a.
14. Reabilitarea și anveloparea corpului de școală aparținând Liceului Teoretic „Pavel Dan”, situat în cartierul Șarât (fosta Școală „Iuliu Deac”).
15. Conturarea și prioritizarea proiectelor cu finanțare europeană, pentru perioada de finanțare 2021-2027.
16. Semnarea contractelore de finanțare aferente proiectelor europene depiuse la ADR Nord – Vest și demararea lucrărilor.
17. Începând cu anul 2019, persoanele interesate pot desfăşura activităţi de voluntariat şi în cadrul instituţiei, în următoarele domenii: cultură şi evenimente publice, asistenţă socială, activităţi educative, informarea comunităţii, protecţia mediului, administrarea domeniului public şi Poliţia Locală. Condiţiile de desfăşurare a activităţii de voluntariat sunt reglementate de Regulamentul de organizare a activităţii de voluntariat din cadrul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii –www.campiaturzii.ro.
18. Reabilitarea parcului și a fântânii arteziene din Piața Mureșului.
19. Realizarea obiectivului de investiții: „ETAJARE IMOBIL “GRĂDINIŢA PINOCCHIO” ÎN VEDEREA ÎNFIINŢĂRII UNEI CREŞE PENTRU COPII, Amplasament- jud. Cluj, Câmpia Turzii, str. Retezatului nr.8”.
20. Întocmirea și aprobarea studiului de fezabilitate aferent proiectului de modernizare a străzilor Aleea Constructorilor și Aleea Vânătorilor.
21. Extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Ioan Vasinca și George Bacovia.
22. Demararea lucrărilor de reabilitare a pasajului de sub calea ferată, situat pe strada Laminoriștilor.
23. Iluminarea tuturor trecerilor de pietoni, de la intrare până la ieșirea din oraș.
24. Considerat ca fiind o necesitate, programul „Şcoală după şcoală” va beneficia de finanțare de la Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli. Totodată, programul „Fiecare copil în grădiniță” va continua la nivelul Municipiului Câmpia Turzii.
25. Aprobarea Strategiei și a Regulamentului privind parcările publice și de reședință în Municipiul Câmpia Turzii.
26. Reluarea concursului de soluții aferent proiectului meu „de suflet” privind amenajarea Parcului Municipal (Berc) și accesarea de finanțări europene în exercițiul financiar următor.

Toate proiectele începute, aflate în derulare sau finalizate, contribuie la dezvoltarea unei comunități moderne, asemenea marilor orașe europene.

Cu respect şi consideraţie,

Dorin Nicolae LOJIGAN,
PRIMARUL MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII

Această scrisoare este în conformitate cu prevederile HG 1723/2004

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS