<
Administraţie

Încă un proiect european câștigat de municipalitate! Proiectul „CEPS Turda – calitate, educație și prietenie în școlile din Turda” a fost selectat pentru finanțare!

Cererea de finanțare depusă de Primăria Municipiului Turda pentru proiectul „CEPS Turda – calitate, educație și prietenie în școlile din Turda” a trecut de faza de evaluare, proiectul fiind selectat pentru finanțare. Proiectul are o valoare totală de 6.226.140,18 lei (aproximativ 1,4 milioane Euro), fiind finanțat din Programul Operațional Capital Uman.

 

Obiectivul general al proiectului este reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu în comunități defavorizate din Turda, prin promovarea educației incluzive și implementarea unui sistem de intervenții integrate de învățare formală, non formală și informală, aplicate la nivel antepreșcolar, preșcolar, primar, secundar și ADS (program integrat de tip „A doua șansă”).

 

Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, va implementa acest proiect împreună cu următorii parteneri asociați: Școala „Andrei Șaguna” Turda, Școala „Avram Iancu” Turda, Școala „Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Școala „Teodor Murășanu” Turda și Grădinița „Dr. Ioan Rațiu” Turda. Proiectul vizează reducerea și prevenirea abandonului școlar, precum și promovarea accesului egal la învățământ, prin organizarea de programe after-school (inclusiv catering) pentru elevi din ciclul primar, meditații pentru elevi din ciclul gimnazial, program integrat de tip „A doua șansă”, grădinițe estivale, consilierea părinților, dezvoltarea unor mecanisme locale de susținere a procesului educațional și acțiuni tip „școala mobilă” – o inovație în România.

 

Instrumentele educaționale inovative (Școala Mobilă) vor contribui la reducerea abandonului școlar timpuriu deoarece prin intermediul lor, școala va fi mai aproape de comunitățile defavorizate, modelând într-un mod prietenos și profesional atitudinea copiilor și elevilor vis a vis de școală, atrăgând și motivând copiii, elevii și părinții acestora în activități educaționale. De rezultatele proiectului vor beneficia 60 copii de vârstă antepreșcolară de 2-3 ani, care provin din grupuri vulnerabile, 200 copii de vârstă preșcolară care provin din grupuri vulnerabile, 140 elevi ciclul primar din Școlile Gimnaziale „Andrei Șaguna”, „Avram Iancu”, „Teodor Murășanu” și „Horea, Cloșca și Crișan”, 340 elevi ciclul gimnazial din unitățile de învățământ enumerate mai sus, 50 tineri care nu au absolvit învățământul obligatoriu, și minim 260 Părinți/tutori ai copiilor/elevilor în risc de părăsire timpurie a școlii din Turda. Cel puțin de 500 persoane defavorizate din Turda vor fi mai bine informate, consultate și implicate în activitățile proiectului, conștientizând importanța educației prin activitățile școlii mobile și a celorlalte activități derulate în cadrul proiectului.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS