<
Actualitate

A avut loc lansarea oficială a tuturor candidaților din partea Partidului Social Democrat Cluj

A avut loc lansarea oficială a tuturor candidaților din partea Partidului Social Democrat Cluj

A avut loc lansarea oficială a tuturor candidaților din partea Partidului Social Democrat Cluj

În data de 11 mai, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a avut loc lansarea oficială a tuturor candidaților din partea Partidului Social Democrat Cluj pentru funcții din administrația publică locală, la alegerile din 9 iunie, dar și pentru Parlamentul European. La eveniment au participat peste 1000 de invitați din tot județul Cluj, dar și reprezentanți ai mass media.

Discursurile de pe scena Casei de Cultură au arătat clar semnele unei schimbări de viziune în rândul politicienilor Partidului Social Democrat: plecând de la constatarea distanței mari față de putere, dintre administrație și cetățeni, cu toții au propus o abordare de jos în sus în ceea ce privește politicile publice locale, în centrul tuturor strategiilor și acțiunilor aflându-se în primul rând oamenii. De altfel, nu întâmplător sloganul general al campaniei PSD Cluj pentru alegerile locale este Redăm Clujul oamenilor!, în timp ce îndrăznim să vrem mai mult!

Aurelia Cristea, candidata pentru Primăria Cluj-Napoca, a venit cu propunerea unui proiect pentru oraș în care să ne găsim locul cu toții, un proiect care readuce dialogul dintre administrație și cetățeni la nivel de valoare colectivă și construiește un Cluj mai bun.

Prieteni, pentru mine Clujul înseamnă calitate. Calitatea umană: oameni bine pregătiți, buni profesioniști, un zâmbet, o vorbă bună, o mână de ajutor. Calitatea vieții: aer mai curat și o economie modernă, transport public mai eficient, bazat pe energie verde, respect pentru timpul fiecăruia și un grad ridicat de satisfacție al cetățenilor cu privire la serviciile publice. Calitatea traiului: o casă pentru fiecare, cultură și respectul pentru comunitate. Clujul e un oraș mândru: e mândru de istoria sa, de oamenii săi mari și de ideile sale, de arhitectura sa, dar totodată suntem un oraș al oamenilor de bun simt. Din păcate, astăzi, sub actuala administrație, bunul simt este agresat zilnic”.

Adresându-se tuturor clujenilor, nu doar celor din sală, Aurelia Cristea a încheiat cu o promisiune: doamnelor, cu mine aveți respect, reprezentare și rezultate! Domnilor, în mine aveți un partener de cuvânt și de caracter”!  

 Alexandru Cordoș, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean, subliniază că misiunea administrației publice locale este reconstruirea comunităților, prin parteneriate între cetățeni și administrația publică locală. Administrația este facilitator pentru servicii publice de calitate.

Nu putem avea comunități solide și sustenabile fără tineri: în prezent, din lipsă de perspectivă, tinerii de la sate se îndreaptă spre aglomerările urbane, unde speră să își facă un viitor mai bun, însă obligând tânăra generație să se îndepărteze de nucleul familiei, distrugem practic spiritul comunității! Alexandru Cordoș menționează în continuare că putem opri exodul tinerilor dacă le oferim locuri de muncă (prin încurajarea investitorilor să exploateze oportunitatea de a se reloca în zona rurală), dacă avem creșe, grădinițe și școli dotate la standarde europene pentru copiii lor, sau dacă le oferim accesul la servicii de sănătate de calitate (centre medicale cu mai multe specializări, farmacii, servicii de urgență).

De asemenea, comunitățile solide sunt cele conectate printr-o rețea de mijloace de transport în comun, drept pentru care Alexandru Cordoș subliniază necesitatea existenței unei companii publice de transport în comun:  să înființăm linii care să lege cel puțin centrele comunelor de orașele din apropiere. Apoi, sigur, putem dezvolta rețeaua și să creăm legături și spre satele aparținătoare, în funcție de solicitări!

La final, Alexandru Cordoș a subliniat că responsabilitatea de a recrea comunități este una în solidar cu toți ceilalți candidați la primăriile din județ: “faptul că sunteți aici în acest moment arată că ați făcut deja un pact pentru creșterea calității vieții în comunitățile din care veniți, din toate privințele. Am pariat pe dumneavoastră și sunt sigur că în 9 iunie vom fi cu toții învingători!”.

 

Ioan Oleleu, în calitate de candidat pentru Consiliul Județean Cluj, pariază pe modelele performante de administrație publică în slujba cetățenilor, așa cum au dovedit deja primarii actuali PSD, încurajându-i și pe ceilalți candidați la primării să le urmeze exemplul. Partidul Social Democrat este singurul care și-a asumat proiecte mari de dezvoltare, atât la nivel național cât și local. Pentru județul Cluj, Ioan Oleleu amintește câteva dintre proiectele emblematice gândite de consilierii județeni ai PSD, dar abandonate de administrația PNL: Agro Transilvania, parcuri industriale, depozite de colectare a fructelor și legumelor, unitate modernă de abatorizare etc. “Alături de comunitățile locale, trebuie să dăm un sens nu numai satului românesc, ci pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare la nivel de județ”, punctează pe final Ioan Oleleu.

Remus Lăpușan,  în calitate de candidat pentru Consiliul Județean Cluj, a avut un discurs mobilizator, îndemnându-i pe toți cei din sală să meargă acasă să le spună colegilor, prietenilor, vecinilor că, prin înalta calitate morală și profesională a oamenilor care candidează pentru funcții publice, Partidul Social Democrat vine în forță să redea Clujul oamenilor: “iubim clujenii, iubesc Clujul, și Clujul trebuie să fie al clujenilor!”. Remus Lăpușan s-a adresat indirect și lui Emil Boc, care declarase că nu schimbi calul când urci dealul: “noi trebuie să schimbăm mai mulți cai, și la Turda, și la Dej, și la Consiliul Județean, pentru că acești cai sunt obosiți.

 

Vasile Dîncu, în calitate de candidat pentru Parlamentul European, menționează câteva proiecte pe care le va avea în vedere de la Bruxelles.

Pentru România, Vasile Dîncu își propune să readucă țara noastră în prim planul politicii internaționale: “angajamentul meu pentru România este să transformăm țara într-un subiect important al politicii internaționale, să arătăm că existăm în spațiul european. Trebuie să renegociem cotele pentru APIA, să renegociem distribuirea fondurilor de coeziune, inclusiv deficitul bugetar, pentru că noi nu putem în 3 ani să ajungem țările din Vest”.

În mai multe rânduri, Vasile Dîncu a subliniat nevoia unui proiect de țară, care să unească toate forțele politice din România, mai ales că la Bruxelles, pentru a fi puternici, ar trebui să avem o singură voce, indiferent de partidul sau ideologia politică la care aderă eurodeputații.

Pentru Transilvania, Vasile Dîncu readuce în discuție regionalizarea: „este nevoie de descentralizare, de regionalizare,  România nu se rupe prin faptul că refacem puterile locale, nu poți administra decât de aproape, primarul știe cel mai bine, Consiliul Județean știe cel mai bine ce trebuie să fie făcut pentru un județ, nu un ministru din București. (…) Transilvania este parte a României, este locomotiva României”.

Pentru Cluj, Vasile Dîncu susține ferm: „mă interesează să fiu și un ambasador al Clujului la Bruxelles, pentru că va trebui să promovăm un Cluj al tuturor, Clujul este multietnic”.

Vasile Dîncu atinge și subiectul controversat al Grupului de la Cluj, așa cum au fost cunoscuți cei trei miniștri clujeni din cabinetul Năstase (Vasile Pușcaș, Vasile Dîncu și Ioan Rus): „tuturor le-a fost frică de Grupul de la Cluj: Grupul de la Cluj nu a existat, era doar vocea conștiinței împotriva celor care foloseau politica doar pentru sine, era de fapt vocea conștiinței împotriva lașității din politică, era dorința oamenilor de a vedea în față bărbați (nu în sensul de gender), de a vedea atitudini. Cât timp în politică vom va avea oameni slabi și demagogi, acest lucru va naște cu siguranță atitudini care seamănă cu ceea ce a fost grupul de la Cluj”.

Îndemnul final a fost să fie implicați cât mai mult tinerii, atât ca beneficiari finali ai  proiectării politicilor publice, cât și ca generație nouă de politicieni: „Clujul simte, prin noua generație, o nevoie de stânga: oamenii au câștigat o anumită bunăstare, vor să nu vadă sărăcie în jurul lor, delincvență, nici consum de droguri și nici pariuri sportive în jurul lor, astea sunt semnele sărăciei. Aveți încredere! Singura noastră problemă este că am fost etichetați ca și comuniști, post comuniști, criptocomuniști, s-a terminat cu aceste lucruri, avem o generație tânără căreia trebuie să îi răspundem cu oameni serioși, cu politicieni serioși, cu o organizație puternică de tineri, este nevoie de stânga și stânga va recâștiga Transilvania, o să vedeți!”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS