<
Actualitate

A avut loc Conferința Națională „Făuritorii de fapte bune”

Vineri, 31 mai 2024, a avut loc la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Conferința Națională „Făuritorii de fapte bune”, prin intermediul căreia au fost promovate activități de voluntariat, proiecte educaționale inedite și recomandări valoroase, care au fost oferite elevilor de către specialiști din domeniul educațional și din alte domenii conexe.
La conferință, au participat reprezentanți ai următoarelor instituții co-organizatoare: Casa de Cultură a Studenților ,,Dumitru Fărcaș”, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația Pro Assisto, din localitatea Câmpia Turzii, Liceul Teoretic „Pavel Dan” din localitatea Câmpia Turzii, Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din localitatea Luduș.


Conferința Națională „Făuritorii de fapte bune” a promovat următorul mesaj umanist: Să promovăm valoarea bunătății în fiecare zi, pentru fiecare zi, pentru noi și pentru cei de lângă noi, în relație cu întreaga lume vie de azi și din viitor!
La eveniment, au participat aproximativ 80 de elevi de la instituții de învățământ, precum: Liceul Teoretic „Pavel Dan” din localitatea Câmpia Turzii, Colegiul Național George Barițiu din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din localitatea Luduș. Elevii au fost încântați să viziteze Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și să participe la această conferință.


Doamna Inspector Școlar General prof. Marinela Marc și doamna Inspector școlar pentru Educație permanentă prof. Amalia Gurzău, au evidențiat rolul important al colaborărilor interinstituționale pentru asigurarea stării de bine a elevilor. De asemenea, directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar organizatoare prezenți la eveniment, doamna prof. Daniela Cristina Popa de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” și doamnele director prof. dr. Alina Monica Bărăian și prof. Monica Ilișiu, de la Colegiul Național „George Barițiu”, au evidențiat importanța continuării acestui proiect.


Au fost dezbătute următoarele teme, pe care le considerăm valoroase și facilitează dezvoltarea integrală și armonioasă a elevilor:
● Starea de bine – Idei practice (prof. univ. dr. Mușata-Dacia Bocoș și conf. univ. dr. Ramona Răduț-Taciu, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca)
● Efecte pozitive ale implicării elevilor în proiecte de voluntariat (Floriana Prahoveanu, Președinte al Asociației Pro Assisto și lect. univ. dr. Iov Claudia Anamaria)
● Beneficiile organizării activităților asistate de animale (prof. dr. Diana-Crina Marin, Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii);
● Indicatorii bunăstării la animalele mici (asist. univ. drd. Mara-Grația Dezmirean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca).


● Rolul animalelor de companie în dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor (drd. Maria-Paula Bocoș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
● Legătura dintre bunătate și o viață fericită (dr. Oana-Elena Hopîrtean-Negoiță).
Elevii participanți au prezentat câteva proiecte educaționale de succes, dintre care amintim proiectul educațional ,,Prieteni mici cu suflet mare” (coordonator prof. Lăzăruc Elena Carmen, de la Colegiul Național ,,George Barițiu), „Din suflet pentru suflet” și activitatea extrașcolară „O șansă la viață” (coordonator prof. Jucan Anisia-Elena, de la Colegiul Național „George Barițiu”), Săptămâna Sănătății Emoționale, o inițiativă de succes (coordonator prof. Bordan Ana, de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”, din localitatea Luduș) și activități de succes derulate în cadrul proiectului eTwinning „Kindness is Contagious” (coordonator prof. dr. Marin Diana-Crina, de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” din Câmpia Turzii).


În cadrul evenimentului, elevii au avut ocazia să le cunoască pe cățelușele de terapie Daisy și Brava, care i-au impresionat pe participanții la conferință cu frumusețea, calmul și bunătatea lor. Pentru ca această zi să fie una de neuitat, elevii au primit insigne inscripționate cu mesajul „Nicio zi fără o faptă bună”, fiind îndemnați să contribuie la schimbarea în bine a acestei lumi, prin fapte bune, prietenie și voluntariat.
De asemenea, au fost incluse momente muzicale și artistice susținute de membri ai Grupului Vocal „Melody” din localitatea Câmpia Turzii, coordonat de domnul Nicușor Lăcătuș și de elevi ai Colegiului Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca (coordonați de doamnele prof. înv. primar Carmen Lăzăruc și Anisia-Elena Jucan).

Coordonator de proiect: Prof. univ. dr. Mușata-Dacia Bocoș, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS