9 mai, ziua cu triplă semnificație istorică pentru România, a fost marcată în municipiului Câmpia Turzii. Evenimentul s-a desfășurat într-o formulă restrânsă, fiind prezenți doar câțiva participanți. Oficialitățile locale au fost reprezentante prin edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, viceprimarul Sabin Ghemeș și consilierii locali Finica Oltean, Gh. Stanilă și Gh. Socaciu. Din partea Consiliului Județean Cluj a participat Dumitru Drăghici.
De asemenea, din partea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, au participat un numar restrâns de reprezentați, defilările efectuate de armată fiind, cel puțin pentru anul acesta, anulate, din cauza pandemiei.
Evenimentul a început printr-un ceremonial religios susținut de un sobor de preoți din Câmpia Turzii. Imediat după săvârșirea slujbei, edilul municipiului Câmpia Turzii, a rostit o alocuțiune prin care amintea de semnificația zilei, spunând, printre altele, de momentele definitorii ale trecutului, ziua de 9 mai fiind de o importanță istorică majoră. „În 9 mai 1877, România și-a proclamat independența, statut pe care nu l-a mai pierdut, în ciuda războaielor și a tentativelor de opresiune.
De asemenea, în 9 mai 1945, Forțele Aliate cucereau Berlinul, învingând ororile nazismului și punând bazele a peste 70 de ani de pace și stabilitate europeană. Și, un lucru extrem de important, în 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franței, rostea discursul care avea să consființească Uniunea Europeană modernă.”, Dorin Lojigan.
Totodată, Adrian Cîrjău, șef de stat major al Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu, a rostit o alocuțiune.
Au urmat depunerile de coroane în semn de respect, prețuire și omagiu, de către primarul municipiului Câmpia Turzii, Baza 71 Aeriana „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii și Grupul 3 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocaţie și Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache”
La finele manifestării, toți participanții au ținut un moment de reculegere.