7 strategii pentru a supraviețui momentelor financiare dificile
Oricine poate suferi eșecuri financiare care le pot afecta negativ viața, făcându-i pe unii să recurgă la online credit pentru a ajuta la remedierea situației. Momentele financiare stresante pot cauza multe probleme de sănătate mentală și fizică. În plus, aceste momente pot declanșa alte efecte mai mari.
O persoană care trece prin momente financiare dificile poate suferi de disperare, teamă, rușine, stimă de sine scăzută și furie. Altele au probleme de somn, oboseală, modificări de greutate și tendințe și gânduri suicidare.
Dar cum puteți supraviețui unor astfel de momente imprevizibile? Acest articol împărtășește idei practice pentru a vă ajuta să supraviețuiți și să depășiți aceste momente dificile, deoarece perioadele financiare dificile nu durează, dar oamenii duri da. Continuați să citiți pentru a descoperi cum vă puteți înarma pentru a face față momentelor financiare dificile.
1. Concentrează-te pe ceea ce poți controla
Puteți supraviețui acestor momente dificile concentrându-vă pe ceea ce puteți controla prin cheltuieli discreționare. Faptul trist este că este posibil să nu schimbi tot ceea ce a cauzat sezonul tău financiar anevoios. Dar vestea bună este că vă puteți concentra pe ceea ce puteți controla pentru a îmbunătăți situația în timp.
De exemplu, puteți lua în considerare bugetul pentru alimente și să reduceți ceea ce puteți fără a afecta negativ alimentația sănătoasă. Identificarea modalităților de a economisi bani pe astfel de cheltuieli vă oferă un sentiment de împlinire care vă încurajează să înfruntați situația cu îndrăzneală și, sperăm, să vă reduceți și mai mult stresul.
2. Economisiți bani în perioadele dificile
Deși acest punct ar putea părea contradictoriu, adevărul este că vă puteți descurca în astfel de momente turbulente economisind bani în loc să vă abțineți. Construirea unei truse de urgență vă ajută să vă simțiți mai stăpâni pe situație și vă reduce și mai mult stresul financiar. De ce? Pentru că este mai probabil să vă simțiți mai încrezători atunci când aveți o soluție de rezervă decât atunci când nu aveți nimic. În acest fel, treci prin momentele dificile făcându-ți mai puține griji pentru ziua de mâine, spre deosebire de cazul în care te-ai confrunta cu ziua de mâine fără nimic la care să te bazezi.
3. Monitorizează progresul economiilor
Din moment ce economisiți ceva pentru viitor, trebuie să monitorizați aceste economii. Este esențial să știți unde vă aflați în ceea ce privește economiile și situația dvs. financiară actuală. Această monitorizare vă ajută să înțelegeți capacitatea dumneavoastră de a face față urgențelor viitoare. Amintiți-vă că persoanele care dispun de un fond de urgență decent își fac mai puține griji cu privire la bani decât cele care se confruntă cu zile de mâine imprevizibile fără nimic. Această abordare vă ajută, de asemenea, să aveți o mentalitate pozitivă și o bună sănătate financiară, deoarece vă înțelegeți oportunitățile, opțiunile și modul în care banii dvs. lucrează pentru dvs.
4. Găsiți modalități de a vă spori câștigurile
Acum, cum poți actualiza strategiile doi și trei? Găsind modalități de a vă spori veniturile. Este prudent să fii proactiv și să aduci mai mult în coșul tău financiar. Creșterea veniturilor creează un sentiment pozitiv de progres, care vă încurajează să depășiți și să vă controlați perioadele financiare turbulente. Această abordare este cea mai potrivită atunci când dificultățile dvs. financiare actuale provin din factori externi pe care nu îi puteți controla, cum ar fi inflația.
Puteți lua următoarele măsuri pentru a vă mări coșul de venituri personale și familiale:
- Puteți solicita angajatorului să vă permită să lucrați ore suplimentare dacă sunteți plătit pe oră sau dacă sunteți eligibil pentru ore suplimentare.
- De asemenea, puteți negocia o creștere salarială. Dacă o creștere nu este posibilă, negociați avantaje nesalariale, cum ar fi munca la distanță, care vă poate reduce costurile de navetă.
- O altă modalitate de a supraviețui perioadelor financiare dificile este de a avea o activitate secundară. Amintiți-vă că o persoană câștigă în medie cel puțin 800 de euro lunar.
- În cele din urmă, vindeți obiectele de care nu aveți nevoie, inclusiv haine, jucării, articole pentru animale de companie, unelte și mobilier.
5. Urmăriți și gestionați-vă finanțele
Gestionarea financiară deficitară este una dintre cauzele principale ale stresului și dificultăților financiare. Prin urmare, abordarea acestei probleme este o modalitate sigură de a depăși dificultățile financiare care nu au cauze externe. După cum s-a indicat anterior, ar trebui să monitorizați unde se duc banii dumneavoastră. În acest fel, veți fi mai bine poziționat pentru a face ajustările necesare pentru a remedia perioadele financiare dificile. Puteți face următoarele pentru a vă urmări finanțele:
- Descărcați un instrument de gestionare financiară care să vă ajute să vă controlați și să vă monitorizați cheltuielile.
- Stabiliți un buget realist și respectați-l. Acest buget poate fi zilnic, săptămânal sau lunar. Atunci când este necesar, reduceți costurile, dar nu exagerați. Acordă-ți timp, deoarece recuperarea dintr-un dezastru financiar, în special unul cauzat de comportamente financiare nesănătoase pe care le-ai dezvoltat de-a lungul timpului, necesită timp.
- Automatizați-vă economiile și plățile facturilor pentru a evita să amânați sau să uitați să plătiți ceea ce datorați. În acest fel, vă veți scuti de datorii inutile acumulate din cauza penalităților de întârziere la plată. De asemenea, vă asigurați că vă respectați planul de economii.
- Stabiliți un sistem care să vă faciliteze respectarea bugetului. De exemplu, puteți alege să vă limitați plățile la un card de debit, plăți online sau numerar.
- Dacă criza dvs. provine din comportamente nesănătoase de cheltuire, cum ar fi cumpărarea impulsivă, ar fi mai bine să identificați cauza acesteia, astfel încât să puteți astupa lacunele.
- Înțelegeți și apreciați efectul micilor ajustări. De exemplu, eliminarea abonamentelor inutile poate adăuga mult în timp.
6. Vorbiți cu creditorii dvs.
Dacă dificultățile și criza dvs. financiară sunt legate de datorii, atunci trebuie să vorbiți cu creditorii dvs. Le puteți explica situația dvs. pentru a găsi modalități de a formula un calendar de rambursare mai flexibil pentru a evita neplata și scăderea scorului dvs. de credit. Creditorii buni vă pot prelungi perioada de rambursare, pot reduce ușor ratele dobânzilor sau pot reduce plățile lunare.
7. Rămâneți conectat la prieteni și familie
În timp ce retragerea socială este un efect comun al dificultăților și dificultăților financiare, această reacție poate fi mai mult contraproductivă decât benefică. Vă sugerăm să rămâneți în preajma persoanelor cărora le pasă de bunăstarea dumneavoastră. Sprijinul lor moral este un mare ajutor pentru a vă menține în viață și pentru a căuta soluții la problemele dumneavoastră. Mai mult, unii ar putea avea chiar soluții eficiente la care nu v-ați gândit. Așadar, rămâneți în contact pentru a rămâne în siguranță în astfel de momente dificile.
Observații de încheiere
Oricine poate trece prin perioade financiare dificile în viață. Din fericire, indiferent de cauzele lor, există modalități practice de a supraviețui și de a depăși aceste momente. Am explorat strategii practice pentru a vă ajuta să navigați prin aceste momente. Mingea este în terenul dumneavoastră să le folosiți pentru a rămâne pe linia de plutire în perioadele financiare turbulente.