Sunt în stare generală bună și nu prezintă simptome. Vor reveni la muncă pe 9 aprilie.
În tot acest timp turele sunt asigurate.
La ultima informare oficială asupra situației de Covid-19 de la Câmpia Turzii 109 persoane se aflau în izolare la domiciliu, 3 persoane în carantină și două persoane pozitive. Persoanele aflate în carantină nu sunt carantinate în municipiul Câmpia Turzii;
– una dintre persoanele diagnosticate pozitiv este dintre persoanele carantinate în județul Cluj, imediat după sosirea din străinătate (nu a fost în Câmpia Turzii de la sosirea în țară);
– Cealaltă pesoană diagnosticată pozitiv are domiciliul în Câmpia Turzii și se află în acest moment internată la Cluj. A fost în contact cu asistenta medicală din Turda, diagnosticată pozitiv.
Administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii începând cu 18 martie 2020, a restricționat accesul în Spital și în Policlinică, datorită activității de triaj. Practic, intrările clasice atât în policlinică, cât și în spital, au fost închise.
În curtea Spitalului a fost amenajat un cort militar, cu două linii de triaj, una pentru Spital și una pentru Policlinică. Intrarea în zona de triaj este asigurată pe poarta de lângă Capela Spitalului, situată pe strada Andrei Mureșanu.
După triaj, pacienții care sunt programați la consult în policlinică vor putea intra pe rampa de acces din dreptul secției de radiologie, iar pacienții care se îndreaptă spre spital, o vor face prin curtea spitalului. Ieșirea din ambele clădiri va fi pe poarta clasică a spitalului.
De asemenea, pentru limitarea afluxului inutil de pacienți, TOȚI MEDICII DE FAMILIE care au cabinetele în Policlinică și-au schimbat programul – aceștia lucrând DOAR ÎN TURA DE DIMINEAȚA, până la ora 15:00.
În cadrul sedinței de guvern din data de 30 martie a fost adoptată o Hotărâre de Guvern care face posibile consultațiile la distanță prin telefon sau online:
„Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră.”
Pentru a veni în sprijinul pacienților din Câmpia Turzii, medicii specialiști din Policlinică vor oferi aceste servicii de telemedicină începând cu data de 01.04.2020
În conformitate cu art. 4 din Ordonanța Militară nr. 4/2020, marți, 31 martie 2020, a început procedura de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc din Municipiul Câmpia Turzii.
Operațiunea va fi efectuată de către Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, societate acreditată ANRSC pentru realizarea de dezinfecții, dezinsecții și deratizări.
Fiecare scară de bloc va fi înștiințată din timp cu privire la data și ora în care se va efectua dezinfecția, astfel încât în respectivul moment, casa scării să fie deschisă sau cineva de pe scară să fie acasă, pentru a permite accesul echipelor Companiei de Salubritate în incintă.
Având în vedere perioada de minim 15 minute în care substanța cu care se efectuează dezinfecția acționează, în acel interval va fi interzis accesul cetățenilor pe casa scării, pentru a se evita inhalarea sau ingerarea de substanță care este deopotrivă, toxică și iritantă.
La nivelul Municipiului Câmpia Turzii există aproximativ 400 de scări de bloc. Din acest motiv este posibil ca dezinfecția acestora să se întindă pe o perioadă mai mare de timp, în funcție și de capacitățile Companiei de Salubritate, însă ceea ce trebuie menționat este faptul că această procedură va fi realizată la toate scările de bloc.
„Aceste operațiuni sunt absolut necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu Covid-19 în orașul nostru. De aceea îi rugăm pe cetățeni să permită accesul echipelor Companiei de Salubritate, în casa scării”, au transmis autoritățile locale.