Vă place răspunsul primit de primăriţa din Tureni, Dana Mănăilă, atunci când a sunat la Compania de drumuri (CNADNR)? A sunat femeia imediat după Paşte, după ce a încercat în toate felurile să oprească montarea bordurilor pe şoseaua principală din Tureni, pe mijlocul şoselei. Iar asta pentru că, după montarea bordurilor pe mijlocul drumului, au început să aibă loc accidente. Şi nu unul-două, ci zeci. Tureniul a devenit „drumul morţii”.
Primăriţa, Dana Mănăilă, a întrebat în stânga, în dreapta şi a aflat numărul de telefon al unuia dintre directorii de la Compania de drumuri din Bucureşti, adică forul ce a dispus montarea bordurilor pe şoseaua principală din Tureni. Numele directorului: Cristian Andrei. Acesta, la momentul la care a fost sunat de către primăriţa comunei Tureni, a refuzat să stea de vorbă cu aceasta, ba mai mult i s-a adresat într-un mod jignitor.
Dana Mănăilă, susţinută de către oamenii din comună, a trimis o scrisoare Companiei de drumuri, în care solicita sistarea lucrărilor, motivând că benzile de circulaţie, în urma bordurării, nu mai au lăţimea prevăzută de lege, respectiv 3,5 m, ci au doar 3 m, că bordurile ar trebui montate pe lateral, întrucât nu există trotuare, iar inutilitatea montării bordurilor pe mijlocul şoselei este evidentă. De asemenea, a mai anexat scrisorii poze cu accidentele produse în Tureni într-un timp scurt.
Dana Mănăilă a aşteptat 30 de zile, termenul legal, pentru a primi răspuns la scrisoare. Acesta nu a venit. Primăriţa a sunat din nou. La acelaşi director, Cristian Andrei. Acesta a ascultat-o şi i-a promis că va trimite pe cineva să constate starea drumului. Ca soluţie, ar fi posibilă montarea bordurilor la nivelul şoselei. Adică musai să fie puse, chiar şi îngropate în asfalt, dar de-acolo să nu fie luate!
Primăriţa din Tureni nu a mai suportat batjocura şi în 15 iunie a luat drumul Bucureştiului. S-a dus direct la Compania de drumuri şi a cerut la cabinetul directorului Cristian Andrei. I-a răspuns secretara, ce a rugat-o pe primăriţă să aştepte câteva clipe la telefon, întrucât directorul vorbeşte pe linia 2. A aşteptat Dana Mănăilă până secretara i-a spus să închidă că o sună ea când directorul va fi liber. După altă ceva vreme, secretara a venit la poartă după primăriţă şi i-a spus, plină de jenă, că regretă, dar directorul este plecat.
Dana Mănăilă, hotărâtă să nu plece din Bucureşti fără să vorbească cu cineva şi să încerce să rezolve problema, a stabilit o întâlnire, pentru a doua zi dimineaţa, cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor. Dimineaţa, primăriţa s-a prezentat la Ministerul Transporturilor, dar culmea! Secretarul de stat era într-o şedinţă. Portarul i-a spus să plece, că şedinţa durează. Dana Mănăilă a refuzat să plece, chiar dacă portarul a ameninţat-o că o va scoare afară cu poliţia. Dan Mănăilă a replicat că nu are niciun drept să facă asta, întrucât e spaţiu public, iar ea nu deranjează pe nimeni cu nimic.
Se pare că înverşunarea femeii a dat roade, întrucât a fost primită de către secretarul de stat. Acesta, împreună cu alţi „şefi” au ascultat păsul femeii venită de la 500 de km, tocmai din Tureni, jud. Cluj să apere viaţa celor 3000 de oameni pe care-i are comuna, plus viaţa celor care o tranzitează.
Iar primarul Dana Mănăilă a explicat, pentru a nu ştiu câta oară, situaţia, cei care o ascultau dădeau din cap cu mare înţelegere, mai mormăiau un „da, da”, iar sugestia cu care au venit a fost că trebuie făcute două sensuri giratorii, numai că trebuie să spună primăriţa unde. Şi atât.
Dana Mănăilă, primarul comunei Tureni, protestează public împotriva celor de la CNADNR, a lipsei lor de înţelegere raportat la o problemă esenţială şi a refuzului de a găsi soluţii pentru remedierea acesteia.
De asemenea, se adresează public parlamentarilor zonei noastre, deputatul Mircea Irimie şi senatorul Alexandru Cordoş, cu rugămintea să supună problema dezbaterii la cel mai înalt nivel.