<
Actualitate

𝐒ă𝐩𝐭ă𝐦â𝐧𝐚 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐚 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐞𝐝𝐢ț𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj, organizează în perioada 19-23 aprilie 2021, Săptămâna Naţională a Bibliotecilor. Aceasta este sărbătorită la nivel național de bibliotecile publice din întreaga țară, în jurul datei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor și Ziua Bibliotecarului Român. În această perioadă se organizează activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar.


Comunitatea clujeană este invitată să participe la: cluburi de lectură pentru toate vârstele, cluburi de limbi străine pentru copii, o întâlnire cu scriitoarea americană Kathryn Wright, ateliere de desen, bricolaj, programare. În cadrul programului 100 de povești, cu biblioteca să crești! lansat de către Biblioteca Județeană cu ocazia Centenarului, se vor lectura povești în limbile: română, engleză, maghiară. Invitat, Doina Gecse Borgovan (Radio România Cluj).
Bibliotecarii vor marca această săptămână prin multiple prezentări interactive legate de carte și profesia lor, dar și prin participarea în mediul on-line la Forumul internațional al Tinerilor Bibliotecari „Parteneriat și cooperare” organizat de Secția pentru tineret a Asociației Bibliotecilor din Ucraina.
În foaierul sediului central vor putea fi vizionate o expoziție de carte Biblioteca în lume. Lumea în bibliotecă. – Atlase și hărți inedite din fondul Colecțiilor speciale, Memorie și cunoaștere locală al Bibliotecii Județene „Octavian Goga” și galeria foto Personalități care au fost cândva bibliotecari.
Pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Județeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă pentru toate vârstele.
Programul complet al manifestărilor poate fi consultat aici: http://www.bjc.ro.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS