“Ariana este un copil de 15 ani, din Câmpia Turzii, luptător și altruist, care își dorește să învingă toate problemele cu care se confruntă (mult prea multe pentru un copil de vârsta ei), își dorește o viață normală.
Problemele ei au început de la vârsta de 11 luni, când, din cauza unor presupuse forme complicate de varicelă, a făcut mai multe episoade de pareză facială pe partea dreaptă. Situația s-a agravat în timp, în lipsa unui diagnostic concret, ceea ce a dus la lezarea completă a nervului facial drept. Toată această situație a afectat-o social pe Ariana, devenit foarte retrasă de teama respingerii celor din jur.
În urmă cu doi ani, pentru Ariana au început investigațiile în vederea rezolvării problemei cu care se confruntă. Copilul a început să acuze, tot în acea perioadă dureri de cap și de ochi. În urma unui RMN s-au depistat două tumori, o hidrocefalie secundară activă și o suspiciune de neurofibromatoză de tip 2.
Din iulie 2021 și până în septembrie 2021, Ariana a suferit 5 intervenții chirurgicale pe creier, fără rezultate, la fel cum a fost și tratamentul cu raze Cyber Knife efectuat în Turcia, care a costat familia 15.000 de euro (3000 de euro provenind din donații).
În urma intervențiilor chirurgicale, Ariana a rămas cu sechele:
•pareză facială bilaterală (acum are și pe partea stângă, postoperator; nu poate zâmbi, nu poate mânca sau vorbi fără să își susțină buza de jos cu degetul, nu își poate închide ochii complet, lucru care în timp poate cauza pierderea vederii, iar pentru a evita asta folosește tratament permanent cu geluri oftalmice și lacrimi artificiale);
•hipoacuzie (citește pe buze, lucru pe care l-a învățat încă din spital);
tulburare de echilibru (având nevoie de sprijin permanent din partea altei persoane);
are un drenaj din creier până în peritoneu, pe sub piele, unde se scurge excesul de lichid cefalorahidian;
•datorită atâtor operații într-un timp foarte scurt și în același loc, i s-a produs o inflamație a cortexului cerebral, declanșându-i câteva crize convulsive (epileptice);
•psoriazis de scalp și la nivelul feței, tratamentul fiind foarte costisitor;
•postoperator a mai avut tulburări de deglutiție (fiind hrănită pe sondă nazogastrică o perioadă) și de vedere, hipotonie și atrofie musculară, dar fiind o luptătoare, cu multă muncă și ambiție, aceste probleme au fost depășite.
Familia fetei a contactat Institutul de Neuroștiințe din Hanovra – Germania, unde există posibilitatea extirpării în totalitate a tumorilor de pe creier, posibilitatea de transplant de nerv facial și anastomoză pentru ca Ariana și să își recapete mobilitatea feței și expresia facială. Costurile acestor intervenții sunt, însă, extrem de costisitoare pentru posibilitățile familiei, fiind vorba despre aproximativ 150.000 de euro. Familia a încercat, în nenumărate rânduri, prin diverse acțiuni strângerea acestei sume, însă fără rezultat până în prezent.”
Sursa: RefleqtMedia
CONT: RO87BTRLRONCRT0272622605, deschis la Banca Transilvania!